Janda Muda Tua Kerepot Berasak Di Pesta Vintage Selangor 2014


Kami datang awal sangat, hujan punya lah lebat. Sesampai je di pentas utama Selangor Vintage Festival seawal 8 malam, kami dikejutkan dengan alatan backline malam ini menggunakan barangan terpakai, kami pun cubalah minta pakai tapi band tu kata dia takut pecah kerana MARIONEXXES punya persembahan luar biasa gila-gila.

Photo: Saloma, P.Ramlee, Mat Sentul dan The Beatles apakah persamaan mereka?

#SELANGOR #Vintage #festival #retro #classic

Hujan Lebat Membasahi Selangor Vintage Festival

Sukahati je kami redah hujan demi sebuah persembahan, kami dilaporkan untuk membuat persembahan mengikut tentatif asal pada 8.30 malam. Namun ada beberapa kesan teknikal yang tidak memihak kepada kami, jadi penganjur menganjakkan ke pukul 9.30 malam. Maaf kepada kengkawan yang datang seawal 8 malam ke situ.


Photo: Kumpulan Band yang akan menggamatkan lagi Festival 3 hari kami..... 
MAREIONEXXES... 3.0.5 ....... SIERRA

Pasti menggegarkan....

Khairul Fauzi Hj Muhammud Hasmawi Mohamad Noor M Zaki Zakkey Sabri ABakar

Kejutan Budaya Sajak Seluar Dalam

Osmantikus atau nama pentasnya Pyan Habib turut berada di situ, menanti sajak hitsnya Seluar Dalam tidak juga kunjung keluar dideklamasikannya. Menyusul kumpulan 3.0.5 kemudian Sierra, sebelum itu Ashid vokalis Def Gab C memanaskan pentas malam. Hujan terus mencurah disambung kumpulan anak syarikat rakaman Universal Music pula iaitu Radio Island. Kemudian kami menemui Aku Napie seorang kartunis tersohor, memotretkan wajah Piko merangkak namun yang specialnya dia eja MARIONEXXCESS ala ala Ticket Access gitu, haha

Photo: MARIONXXCESS - Aku Napie

Set Kenduri Kahwin

Meleset dari jangkaan asal kami menyampaikan semua lagu versi elektrik plastik dengan campuran kopi dangdut, tidak menjadi kenyataan. Kami mengambil alih pentas jam 12 malam, waktu itu hujan sudah berhenti, ada lebih 1000 penonton membanjiri acara. Tidak juga menjadi nyata, drumset tiada kami teruskan pakai Cajon. Jadi kami balun hentam lagu-lagu ni dengan unplugged versi punk hentam keromo (haha ini tiada dalam perancangan asal):-

1. POP (periksa bunyi stadium)
2.Ada Benda (versi Mat Karung Guni)
3. Cheers Leader (dedikasi khas buat kekasih hati)
4. Manusia (versi Saloma telan Panadol soluble)
5. Harimau Malaya (versi alompak agogo M Shariff cover macho)

 Lepas je show kami gerak balik, tapi waktu tu hujan dah berhenti sepenuhnya. Jadi kami boleh diklasifikasikan bomoh hujan juga lah malam tu.

Piko dengan Kapten (B) Mohd Nor Bon


 Terima kasih kepada semua yang hadir, Cik Aida, Hamezasairel (juruvideo), adik Izzuddin, Kapten (B) Mohd Nor (Seniman Harley Davidson), Encik Kamal, D Send Tropical, Kusakusi, korang semua yang menyokong kami dari mula hingga akhir. Muah muah ngaum.

http://photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-xpa1/10268851_842638712465828_1058936624_n.jpg

Cuba teka ada berapa lagu yang kami patut main? Siapa dapat teka betul kami nak bagi hadiah ni:-

* Hadiah: Sepasang Tiket "Ultraman Live in Malaysia"

Nak menang lagi? Komen & like di foto ini:

Like Us On Facebook

Please Wait 10 Seconds...!!!Skip
Get code